måndag, juli 24, 2006

Cmaptest

Kunde inte låta bli att leka lite med Cmap, som Bengt rekommenderat (se länkar nedan).

Vet att detta inte är grundtanken med verktyget, men gjorde på några minuter ett Länkbibliotek . Bra att ha när man frekventerar internetcafeér runt om i världen. (Har bara lagt dit några länkar på prov).

Man klickar på de små fyrkanterna i de stora fyrkanternas nederkanter, och ser då vilka val man har.

Att skapa länkarna är busenkelt, man bara drar dit dom På samma sätt kan man lägga in foton, dokument m.m.

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Sjuste sida med länkar. Visst är det ett kul program och man kan använda det säkert på många sätt. Jag gjorde en Sitemap till vår hemsida som test bara för att visa vad man enkelt kan göra.

Det är ju bra på att visa strukturer. Här är det bara fantasin som sätter gränsen vad man kan använda det till.

Det som är kool är att det finns en massa andra användare som man kan se vad de har gjort för concept kartor. Där kan man också bjuda in andra att kommentera på konceptkartan.

Det går alltså att använda också som en slags Wikitankekarta...

12:04 em  
Blogger BGAN said...

Just det!

Det som var mest påtagligt var hur fort det gick att sätta ihop en sida med detta verktyg.

Funderar på att ladda ner Cmap till jobbdatorn för att i första hand lägga upp tankekartor, eller visualiserande "att-göra"-listor (för att kunna göra A måste jag först göra B och C, typ)

Känns som att det (på ett plan ialla fall) är ett väldigt enkelt verktyg, som inte skymmer själva uppgiften och på så sätt blir väldigt användbart.

1:37 em  
Anonymous Anonym said...

BGAN: om man läser deras mål med programmet så är deras strategi att ha en VÄLDIGT låg inlärningströskel, men samtidigt göra det så utvecklingsbart som möjligt. Jag tycker verkligen de har lyckats. Ett toppenbra program.

Och kostar gratis.

5:45 em  
Blogger mattiasg said...

du skulle kolla upp 'the brain' på nätet, ifall du diggar visualiserade nätverk. den är fett snygg.
http://www.thebrain.com/
tjena

6:52 em  
Blogger BGAN said...

Mattias, tack för tipset. Eftersom det verkar som att dom har en 30-dagars demo så väntar jag lite med att ladda ner den, eftersom jag kommer att befinna mig en del på resande fot den närmsta tiden.

12:36 em  
Anonymous Anonym said...

best regards, nice info Us airways cargo fire 2004 st maarten fixed rate mortgage car cover How to start a bookkeeping business business oppor Beltronics pro rx55 radar detector Search engine placement bhutan Sexy swimsuits lingerie gate openers slipcover furniture Designer oval area rugs Patent expiration and zocor mcse internet blackjack Ft lauderdale liposuction honda motorcycles 3 mobile phone web site

11:30 em  

Skicka en kommentar

<< Home