lördag, februari 11, 2006

Yttrandefrihet

Många olyckliga händelser har aktualiserat behovet att värna yttrandefriheten.

Yttrandefriheten är bra, inte för att det är något givet från högre makter, utan för att den leder till en bättre tillvaro för människan. Ett samhälle som förbjuder fritt tänkande och yttrande, kan aldrig utvecklas. Först när många tycker och tänker öppet kan man identifiera problem och finna de bästa lösningarna. En rent praktisk sak, alltså.

Vi måste till varje pris värna vår yttrandefrihet, och inte låta oss stoppas av ideer som kommer från redan svunna tider. Annars kanske det inte är vi som är trehundra år före dom i utvecklingen. Hemska tanke: det kanske är dom som är femtio år före oss...


Andra bloggar om:

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Muslimer - Sopa rent utanför egen dörr innan ni klagar på andra!

Några muslimer gör stort väsen av några enkla teckningar av en ”profet”, samtidigt som muslimer mördar oskyldiga med fjärrutlösta bomber och självmordsbombare utan att samma personer höjer ett finger. Det handlar tydligen om att prioritera på det man anser viktigt...

De muslimer som protesterar mot vår yttrandefrihet är de sista som har rätt att klaga på diskriminering, när de inte tar avstånd till att många muslimer behandlar småflickor och kvinnor som slavar utan rättigheten att bestämma över sitt eget liv.

I flera muslimska länder nekas kvinnor rätten till avlönat arbete och är helt utlämnade till mannens godtycke – Protester?

När en av de muslimska grupperingarnas företrädare för något år sedan anklagade alla Skandinaviska kvinnor för att vara horor, var det någon av sagda muslimer som protesterade offentligt?

Kvinnor saknar rösträtt i flertalet muslimska länder – Är det diskriminerande för en muslim?

En man kan gifta sig med fyra kvinnor utan att kvinnorna har något att säga till om, tydligen helt OK för sagda muslimer.

En kvinna anses av vissa muslimer bara ha halva intelligensen till en man – Protester?

En kvinna har bara halvt bevisvärde vid rättegång – Diskriminerande?

Kvinnor får inte köra bil i flera muslimska länder – Diskriminerande?

Tydligen inte för sagda muslimer.
Klagade sagda muslimer lika ihärdigt när en muslim i Sverige mördade sin egen dotter för att hon blev förälskad i en icke-muslim?

Flertalet muslimska kvinnor får inte vistas bland folk utan att huvudet är insvept i en slags gardin av tyg som kallas burka. Det handlar tydligen om att prioritera...

Protesterar sagda muslimer över att den som är ”född” muslim inte tillåts byta religion eller avsäga sig ”smörjan”? (Inte konstigt att muslimerna själva påstår att det finns 1,5 miljarder muslimer när alla med viss bakgrund tvingas till att vara ”muslimer”).

Blir de muslimer som bränner våra flaggor straffade?

Blir de muslimer som hotar våra liv med terroristattacker straffade?

Blir den som tvångsgifter sig med en 8-10 årig flicka straffad? Tydligen helt ok för sagda personer.

Blir de som bränner ned våra ambassader straffade?

Blir de som vanärar det ”heligaste” VI har – vår demokrati straffade?

Blir de straffade som ritar nidbilder av våra demokratiskt valda ledare och sedan skjuter på dem med automatvapen?

Enligt uppgift så har närmare 10 % av de muslimska grupperingarna bilder av profeten Muhammed – Protester från muslimer över DESSA bilder?

Ju mer väsen från bråkstakarna i dom muslimska leden desto större kommer förståelsen och sympatien för Israel att bli. Samtidigt så kommer många människor över hela världen att inse religionens destruktiva kraft på ett modernt samhälle.

Diktaturens företrädare i mellanöstern exempelvis Iran och Palestina försöker tvinga västerländska demokratier till underkastelse och därmed ge avkall på demokratins grundprinciper, vilket aldrig kommer att lyckas. Majoriteten av befolkningen i civiliserade länder önskar naturligtvis inte införa odemokratiska lagar från stenåldern.

Muslimernas uppmärksamhet på ämnet är ett faktum och myndigheterna har nu en gyllene chans att rikta information om demokratins principer till berörda grupper. De flesta invånarna i dessa problemländer har mycket dålig utbildning, som till mycket stor del består av studier av koranen.

Tv och radio är, i den mån det är tillåtet, helt styrt av religiöst innehåll. Det är därför förståeligt att kunskapen i exempelvis naturvetenskap är närmast obefintlig och man därför helt litar på sin ”Gud”.

Människorna är naturligtvis kunskapshungriga och här finns därför en möjlighet till ett informationsflöde förbi diktaturernas vanliga censur.

Dessa protestaktioner kan därmed få en helt motsatt effekt än vad de islamitiska bråkstakarna som startade tumultet avsåg. För det bör nu vara helt uppenbart för alla vilken typ av samhälle de militanta islamisterna vill införa - och att de inte drar sig för att använda våld för att införa smörjan i hela världen.

Danmarks statsminister har de sista tiden skött sig mycket bra när han förmedlat information direkt till de muslimska tv-kanalerna som verkar i aktuella länder.

Detta skedde efter att det visat sig att några företrädare för islamisterna varit svekfulla lögnare och talade med kluven tunga. Där de uppviglade till bråk i sina hemländer samtidigt som de gjorde sken av att vara ”fredsduvor” i Danmark.

Vad händer med muslimska företrädare som ljuger? Om DET är acceptabelt så säger det vad den religionen de står för i verkligheten går för...

Det viktigaste är att fakta-informationen kommer fram till den stora massan av vanliga hederliga medborgare i dessa länder, maskerade bråkstakar som springer runt på gatorna med automatvapen är egentligen helt ointressant och patetiskt då det endast utgör den bild diktaturen och de själva vill förmedla.

Den stora massans åsikter kommer inte till tals. Det ligger i sakens natur att ingen vågar framföra en avvikande åsikt i en diktatur.

Alla religiösa diktaturer hindrar utveckling av läkevetenskapen, och överlåter allt till moln-nissar och andra sagofigur som naturligtvis aldrig existerat.

Tänk efter själv - Vad har religiöst fanatiska länder och andra diktaturer gjort till mänsklighetens bästa i modern tid?

Vad har exempelvis över en miljard Kineser och 300 miljoner Sovjet medborgare och hela den religiösa Arabvärlden åstadkommit?

Inte ett smack! Till och med lilla Norge har gjort mer än dessa länder sammantaget...!

Diktaturer och deras företrädare fördömer och spottar på USA vid alla anledningar, men vad vill dessa socialister och religiösa fanatiker säga till alla de barn som blir botade med amerikanska läkemedel?

Handen på hjärtat – skulle Du verkligen önska att USA varit en religiös diktatur eller en socialistisk stat och därmed inte bidragit med mer än den odemokratiska delen av mellanöstern eller sagda socialistiska stater med planekonomi?

Skulle DU verkligen önska livet ur alla de miljoner av människor som räddats med Amerikansk teknik, utrustning och läkemedel?

Hur skulle föresten Din tillvaro vara utan tv, radio och andra Amerikanska uppfinningar?

USA är ett land där majoriteten av befolkningen är sentida invandrare, och där marknadsekonomin möjliggjort en blomstring av kreativiteten hos befolkningen. Vi står alla i stor tacksamhetsskuld till USA!

Kommunister hänvisar kontinuerligt till Kuba som ett föredöme, vilket naturligtvis är absurt. Faktum är lätt att bevisa – men tydligen svår att se för den ”blinda”. Från vilka länder kommer de mediciner som botar sjukdomar och lindrar våra smärtor?

Från vilket land kommer de uppfinningar som ligger bakom det mesta av sjukvårdsmaterial?

Från vilket land kommer de flesta av de tekniker som används vid sjukvård – exempelvis operationsteknik, behandlingsteknik etc ?

Från vilket land kommer dagens datateknologi som möjliggör avancerad sjukvård och behandling?

Vilket land började föresten först använda elektricitet? (El är naturligtvis en förutsättning för avancerad sjukvård).

Svaret är att USA och andra marknadsekonomier är de enda som för utvecklingen framåt och exempelvis främjar avancerad sjukvård.

Eller vill du bli behandlad som en ”stenåldersmänniska” den dag du blir allvarligt sjuk? Nej, självklart så vill du ha den mest effektiva behandling.

Vi måste därför naturligtvis hindra utbredningen av religiös idioti som odemokratiska krafter försöker införa, och de gör det med god hjälp från etablerade institutioner i våra egna länder.

Detta bör bli den viktigaste valfrågan i kommande val. Hittades på http://www.innovationspartiet.com/services.html

1:54 em  

Skicka en kommentar

<< Home