tisdag, januari 09, 2007

Fågelsång

Jag gillar verkligen Fuglesang. Han var mycket roligare att se på än jag trodde. Det kostar mycket pengar att skicka folk ut i rymden, men god underhållning ska inte underskattas.

Jag stödjer också rymdforskningen. Det lät kanske lite löjligt när vår Maud talade om alla fina uppfinningar som kommit fram genom rymdexperiment, t.ex. platt-tv, men sådan är nu en gång för alla forskningen, på gott och ont. Man vet inte vad man kommer att finna upp. Penicillinet var ju inte precis resultatet av enveten, målmedveten forskning. Knappast heller röntgenstrålningen. Men bra har det ju varit att dom höll på och trixade i sina mystiska labb. Som säkert någon tyckte var onödiga och kostade för mycket.

Men det finns en sak som jag inte riktigt fattar. Ibland säger man att det är bra att hitta nya planeter för att kunna flytta dit om jorden skulle bli obeboelig. Så man kommer att skicka tonvis med utrustning från en obeboelig planet till en annan obeboelig planet, för att skapa rätt livsbetingelser.

Vore det inte bättre att låta all utrustningen vara kvar på den obeboeliga jorden och skapade rätt betingelser här, så slapp man transportkostnaderna för både material och människor. Och slapp att förbruka massa energi, vars utsläpp skulle göra jorden än mer obeboelig.

Bara en tanke, alltså.