onsdag, mars 08, 2006

Lever som du lär?

Så här på kvinnodagen rapporterar Sveriges Radio att det fortfarande råder stor brist på jämstäldhet i Stockholms läns kommunstyrelser. Sämst är vänsterpartiet som bara har 24% kvinnliga ledamöter.

SR skriver:

Josefin Brink som sitter i vänsterpartiets distriktsstyrelse i Storstockholm medger att det stämmer dåligt överens med partiets feministiska profil.

- Att kvinnor inte finns med och fattar besluten är i sig ett demokratiskt problem. Och självklart när man är ett feministiskt parti så är det otroligt viktigt att vi verkligen ser till att kompensera för den gubbighet som i viss mån finns i kommunstyrelserna och som alla partier står för, säger Josefin Brink (v).


So far so good. Men så fortsätter Josefin:

- Får man då väldigt få platser i kommunstyrelsen så är det ofta bara den som står först som får en plats och därför har det blivit en övervikt av män, säger hon.

Och det är nu som Radio BGAN tappar tråden. Varför är det självklart att första namnet på listan är en man? I Sverige. År 2006.

Andra bloggar om: ,

2 Comments:

Blogger Ilva said...

En av manga motsagelser som finns i jamstallda Sverige. Det ar nastan sa att man foredrar Italien dar det inte smygs med pa samma satt...

10:48 fm  
Blogger BGAN said...

Jo, Ilva, mycket floskler blir det...

7:49 fm  

Skicka en kommentar

<< Home