lördag, juli 09, 2005

En skrämmande läsning del III


Jag tog upp frågan om Dagens Nyheters syn på förorten och vilka man ansåg vara deras läsare i En skrämmande läsning och i En skrämmande läsning del II .

Tillslut togs frågan upp av DNs Läsarombudsman och hennes svar kan läsas här.

3 Comments:

Blogger Erik Stattin said...

Bra att de tog upp det (och bra att du mailade)! Tycker dock fortfarande att hennes försvar ("Vi har ju inga läsare där") är ihåligt och flera av hennes (Ulrika Bys) uttalanden är föraktfulla - inte bara mot de som bor i förorterna (vilka som helst) utan också mot mig som boende i innerstan.

Sen tycker jag förvisso att DNs bevakning av förorterna är under all kritik. Om det ändå vore så väl som By skriver ("berätta om eldsjälar och projekt av typen konstgjord andning, allt för att sprida en tillrättalagd bild av att det finns hopp"), vilket hon förvisso finner förkastligt. Hon utgår ifrån att inget positivt kan hända på dessa platser - att dom mer eller mindre är dömda till fattigdom. I'm getting fired up, ska sluta nu. :-)

6:52 em  
Anonymous Anonym said...

Jag tycker nog att läsarombudsmannen har ungefär samma attityd faktiskt...

Monica
http://rolfner.se/blog

7:28 em  
Blogger BGAN said...

Hej, Erik och Monica, kul att någon läser så här i sommarvärmen.

Jag har tidigare mejlat DN-skribenter och nästan alltid fått svar direkt. Men detta är första gången jag fått respons på en blogg-relaterad text.

Jag blev den här gången inte direkt imponerad av svaren från Ulrika och läsarombudsmannen. Snarare förstärkte det min tes.

Som ni kanske läst tidigare är jag allergisk mot ordet integration. Men om man vill att alla ska aktivt delta i samhällslivet är väl en av grundförutsättningarna att man har en lokal nyhetskanal som man känner är riktad till sig. Annars är väl risken stor att man heller lyssnar på budskapet från parabolen och lever kvar i en annan verklighet.

8:21 fm  

Skicka en kommentar

<< Home